Boijmans ontvangt vijfhonderd tekeningen Carasso

Museum Boijmans Van Beuningen heeft vijfhonderd prenten, tekeningen en collages van beeldhouwer Federico Carasso gekregen. Daarmee heeft het Rotterdamse museum de grootste verzameling van werken op papier van deze kunstenaar.

De surrealist Carasso is vooral bekend van het beeld 'De Boeg' bij de Erasmusbrug. Dat beeld herdenkt de 3500 opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. 

"De familie is heel trots en dankbaar dat Musuem Boijmans Van Beuningen een representatief deel van de tekeningen van Fred Carasso wil bewaren", zegt Deirdre Carasso van de stichting Federico Carasso. "Zijn tekeningen weerspiegelen zijn artistieke ontwikkeling en gedachtegoed en nu blijven deze voor altijd én publiek toegankelijk bij elkaar."

De collectie werd in de jaren '80 samengesteld door de zoon van de kunstenaar. Het resulteerde in een verzameling van twintig dozen. 

In 2011 waren veertig van die tekeningen al te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Ook waren er wat kleinere beelden van de beeldhouwer te zien.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Boijmans van Beuningen museum
Deel dit artikel: