Omgekomen influencer Jaysira was make-up-ster met het hart op de goede plek

Influencer Jaysira Ravenberg is afgelopen vrijdag bij een ongeluk in Ghana om het leven gekomen. De Rotterdamse overleed samen met twee andere Nederlanders nadat een vrachtwagen op hun auto was gebotst. Ravenberg is 35 jaar oud geworden.

Ravenberg was actief als rapper en make-up artiest. Volgens AD was de Rotterdamse in Ghana om straatarme kinderen te helpen.

Helpende hand

Daarnaast zette zij zich aan het begin van de coronacrisis in voor mensen die vanwege hun gezondheid niet naar de supermarkt konden om boodschappen te doen. Haar beautysalon diende als opslagplaats voor eten en drinken. SOW Rijnmond sprak haar in maart 2020 hierover in de reeks 'Samen Sterk'. 

Kijk hieronder naar de aflevering met Jaysira Ravenberg. De tekst gaat verder onder de video:

Ravenberg kreeg toentertijd tachtig aanvragen voor boodschappen. "Ik merk dat het een noodkreet is. Mensen durven niet meer buiten toe", zei de Rotterdamse over haar actie.

Verder zette Ravenberg zich in voor eenzame ouderen door fruitmandjes langs te brengen. Ook stak zij tijdens de coronacrisis haar vakantiegeld in voedselpakketten

'We hadden heel veel vragen'

Mandy Markiet, nicht en vriendin van Ravenberg, reageert dinsdagmiddag op Radio Rijnmond op het overlijden van de Rotterdamse: "Ik werd zaterdagochtend gebeld door een andere nicht van mij, het was verschrikkelijk om te horen", vertelt Markiet. "We hadden heel veel vragen, het was een raadsel. Is zij het wel? Hoe is het gebeurd? Weten we zeker dat ze is overleden en ligt ze niet in het ziekenhuis? Uiteindelijk werd duidelijk dat ze er helaas echt niet meer is."

Tekst gaat verder onder het gesprek met Mandy Markiet

Als Markiet probeert te omschrijven hoe ze zich voelde toen het slechte nieuws indaalde komt er maar één woord in haar op: gebroken. "Ik dacht aan haar moeder, zoon en andere familie. Hoe kunnen we dit verdriet dragen? Ik was heel close met haar, we hadden een hele hechte vriendschap en deden leuke dingen samen. Ze heeft liefdevolle mensen om zich heen gehad, ze was een goed mens voor iedereen en een geliefd persoon."

Het lichaam van Ravenberg komt deze week vanuit Ghana in Nederland aan. "Dan gaan we haar met z'n allen een prachtig verdiend afscheid geven", vertelt Markiet. "Bij alles wat ik vanaf nu zal doen zal ik aan haar motto denken: we gaan het laten lukken."

Geschokte reacties

Het overlijden van Ravenberg zorgt voor geschokte reacties. BN'ers reageren verdrietig op het overlijden van Ravenberg. Zoals de Rotterdamse actrice Immanuelle Grives en profvoetballer Royston Drenthe. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Ongeluk
Deel dit artikel: