Advocaat: 'Feyenoord moet altijd het gevoel hebben dat het beter is dan de tegenstander'

Feyenoord speelt zondag in de eredivisie de derde uitwedstrijd op een rij. Of trainer Dick Advocaat in de topper tegen AZ kan beschikken over een volledige fitte selectie, is nog zeker. "We weten nog niet of een aantal spelers drie wedstrijden in een week kan spelen", meldt Advocaat op de persconferentie.

De trainer van de Rotterdammers was op het wekelijkse perspraatje wel positief over Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord werd uit de selectie gelaten voor de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen. Daarvoor miste Bijlow al het bekerduel bij sc Heerenveen en de uitwedstrijd tegen FC Twente vanwege een blessure.

Advocaat zegt dat Bijlow bewust niet meedeed tegen FC Groningen. "Hij kon daarom woensdag en donderdag voluit trainen. Dat geldt ook voor vrijdag en zaterdag. Hij houdt zich er goed onder. Bijlow is een positieve jongen, die het beste voor het elftal wil. Hij heeft een uitstekende mentaliteit. Dat zie je bij voetballers graag."

Invloed loonoffer op spelersgroep

Eerder dit seizoen verloor Feyenoord op eigen veld met 3-2 van AZ. Na die wedstrijd ontstond er reuring binnen de selectie van de Rotterdammers, omdat Advocaat vond dat AZ meer kwaliteit dan Feyenoord had. "Ik vind dat je als speler altijd het gevoel moet hebben dat je beter bent dan je tegenstander. Bij een club als Feyenoord moet je dat gevoel altijd hebben en laten zien. Dat gebeurt niet altijd."

Kijk hieronder naar de persconferentie van Feyenoord-trainer Dick Advocaat over de wedstrijd tegen AZ. De tekst gaat verder onder de video:

Tijdens de persconferentie ging het ook over het loonoffer dat de directie van Feyenoord aan de spelersgroep heeft opgelegd. Advocaat weet niet of dat al is opgelost. "Dat is voor het bestuur. Ik zie niet dat dit invloed heeft. Ik vind dat de aandacht bij de spelers op het voetbal ligt", reageerde Advocaat op vragen van NOS.

Pot

Goed nieuws was er vanuit de technische staf bij de Rotterdammers. Assistent-trainer Cor Pot stond vanmorgen weer op het trainingsveld van Feyenoord. Hij was getroffen door een dubbele longembolie.

AZ-Feyenoord begint zondag om 16:45 uur en is uiteraard live te volgen in Radio Rijnmond Sport. De uitzending start al om 12:00 uur en duurt tot en met 19:00 uur. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel zijn de commentatoren in Alkmaar.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord Voetbal interview Rijnmond Sport
Deel dit artikel:

Reageren