Feyenoordsupporters tekenen beroep aan bij Raad van State tegen bestemmingsplan Feyenoord City

Een aantal Feyenoordsupporters stapt naar de Raad van State om beroep in te stellen tegen het door de gemeente vastgestelde bestemmingsplan rondom Feyenoord City. De gemeenteraad gaf in december groen licht aan de plannen voor de gebiedsontwikkeling op Zuid, inclusief nieuw stadion voor Feyenoord.

De supporters zijn verenigd in het collectief 'Stadion op Zuid'. Zij hebben een jurist laten uitzoeken of het zinvol is om in beroep te gaan tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. "De advocaat ziet in de verzamelde argumenten voldoende grond om tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep in te stellen bij Raad van State," schrijven de supporters. "De financiële uitvoerbaarheid van het stadionplan is onvoldoende aangetoond en het plan drijft Feyenoord Rotterdam en Stadion Feijenoord N.V. richting een faillissement. Het mobiliteitsplan pakt nog steeds negatief uit voor supporters en geeft risico’s voor de business case. Hetzelfde geldt voor het seating plan, dat supporters confronteert met fors hogere toegangsprijzen."

Één van die supporters die bezwaar aantekent bij de Raad van State is Ivo Motshagen. Het beroep dat hij aantekent is niet gericht op het hele plan, maar puur tegen het nieuwe stadion. "Dat er allerlei nieuwbouw plaatsvindt en dat je probeert Rotterdam-Zuid op de kaart te krijgen, daar ben ik het mee eens. Dat is ook wel nodig. Alleen de plannen rondom het stadion, daar hebben we gewoon geen vertrouwen in."

Wantrouwen

Het wantrouwen in de plannen rondom het stadion heeft volgens Motshagen enkele factoren. "Er is nooit echt aandacht geweest voor de supporter. Als je naar de input van supporters kijkt en naar de output, dan zie je eigenlijk niks. Vanwege de vele onduidelijkheden en afhankelijkheden zijn we tegen het nieuwe stadion. Zoals het mobiliteitsplan of wat seizoenskaarten gaan kosten, om maar wat te noemen."

De stap naar de Raad van State is de eerste officiële die er genomen kan worden. "Als supporters zijn we door de informele procedures heen. Dan kom je in de formele procedures terecht. Dan is het nu dus het moment om bij de Raad van State beroep in te dienen om iets tegen de plannen te doen."

De deadline om beroep in te stellen bij de Raad van State rondom dit besluit loopt af op 12 maart. Stadion op Zuid is voornemens om voor die deadline de zaak formeel in te dienen. Daarna kan het lang duren voordat er uitspraak is, legt Motshagen uit. "De Raad van State moet binnen zes maanden het beroep behandelen. In principe komt zes weken na de behandeling een uitspraak of het bestemmingsplan wel of niet kan blijven bestaan, of dat er aanpassingen moeten plaatsvinden."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Feyenoord-City
Deel dit artikel: