Richie Musaba verlost FC Dordrecht met twee goals van laatste plaats

FC Dordrecht heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Helmond Sport. Richie Musaba maakte twee doelpunten voor de Schapekoppen. Door de overwinning is FC Dordrecht hekkensluiter af in de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft had Dordrecht al een aantal keer op voorsprong kunnen komen. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis kreeg twee grote kansen en kwam zelfs oog-in-oog met Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel, maar wist niet te scoren.

Helmond kon daar voor rust ook twee goede kansen tegenover zetten. Lance Duijvestijn en Karim Loukili kregen de kansen voor de Brabanders, maar kwamen ook niet tot scoren. Daarom gingen de ploegen met 0-0 rusten. 

Tweemaal Musaba

Dordrecht begon de tweede helft uitstekend. Na een schot op de paal was het Richie Musaba die na een uur voetbal de openingstreffer kon maken. Hij werkte een voorzet van linksback Thomas Poll hard binnen.

Musaba wist de voorsprong zo'n kwartier voor tijd ook te verdubbelen. Hij lobte de bal mooi over doelman Van Gassel heen: 2-0. De aanvaller kreeg vervolgens na een goede counter zelfs de kans om een hattrick te maken. Maar hij schoot over, terwijl Jari Schuurman naast hem, helemaal vrij stond. 

Ondanks dat Dordrecht enorme kansen kreeg op de 3-0, scoorde Helmond Sport juist in die fase. Jordy Thomassen haalde van afstand goed uit: 2-1. Daar bleef het, ondanks genoeg gevaar voor beide doelen, bij.

Meer over dit onderwerp:
Sport FC Dordrecht
Deel dit artikel:

Reageren