Dordtenaren 'opgeschrikt' door onverwacht vuurwerkspektakel

Een groep van vijftig personen heeft donderdag in Dordrecht voor een knallende avond gezorgd. Op de Kerkeplaat staken ze vuurwerk af, vlakbij de gevangenis van Dordrecht. De knallen waren in de wijde omgeving te horen en te zien.

De vuurwerkshow zou aan het begin van de avond ongeveer tien minuten hebben geduurd. De politie nam uiteindelijk een kijkje bij penitentiaire inrichting Dordtse Poorten, maar die trof de groep niet meer aan.

Dordtenaren delen op social media foto's en video's het spektakel.

Verjaardag Zwarte Cobra 

Volgens dagblad Het Parool zou het vuurwerk zijn geweest voor crimineel Henk R. (1951), ook wel bekend als de Zwarte Cobra. Die is op 4 maart jarig. R. kwam in januari vanuit de VS terug naar Nederland nadat hij daar een straf van zestien jaar had uitgezeten voor het voorbereiden van xtc-handel. Terug in Nederland is hij direct weer vastgezet op verdenking van een dubbele moord van dertig jaar geleden.

De politie en de advocaat van R. kunnen niet bevestigen dat het vuurwerk voor hem was. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet geen uitspraken over individuele gevallen.

Een woordvoerder van de DJI laat vrijdagochtend weten dat na constatering van het vuurwerk meteen de politie en brandweer is geïnformeerd en dat alles zich buiten de PI heeft afgespeeld.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht Vuurwerk
Deel dit artikel: