Rotterdams verzorgingstehuis getroffen door coronavirus

Elf bewoners van woonzorglocatie De Hofstee in Rotterdam-Ommoord hebben het coronavirus opgelopen. Het gaat om ouderen van één verdieping. Ze zijn in quarantaine geplaatst, zo meldt een woordvoerder van zorginstelling Laurens waar De Hofstee onder valt.

In De Hofstee hebben de meesten van de 165 ouderen tijdens de eerste prikronde het coronavaccin gehad. Volgens de woordvoerder van Laurens was de vaccinatiebereidheid erg hoog, maar kan niet met honderd procent zekerheid worden gezegd dat de elf besmette bewoners inmiddels een eerste prik hebben gehad. 

Het zou kunnen dat een aantal ouderen op een later moment, tijdens een 'inhaalronde', pas de eerste prik krijgt toegediend. De eerste ronde was in ieder geval vorige maand. Deze week zou de tweede prik gegeven worden, maar dat is uitgesteld naar eind maart voor de bewoners die nu besmet zijn met het coronavirus. 

De besmettingen in De Hofstee zijn sinds vorige week donderdag vastgesteld. Volgens een vestigingsmanager lijken de mensen minder ziek te zijn dan voor het inenten in het verpleeghuis was begonnen. Of dat komt door de vaccinatie of doordat de mensen uit zichzelf milde klachten hebben, is niet bekend. "Als ze zijn gevaccineerd, hebben ze al wel een stuk bescherming opgebouwd."

De woordvoerder ziet wel een dalende trend in het aantal besmettingen binnen de verpleeghuizen. "Maar als het ergens tóch binnen is, duurt het ook wel weer even voor het weg is."

Deel dit artikel: