nieuws

Forse financiële tegenslag voor Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord is vorig seizoen diep in de rode cijfers gedoken. De Rotterdamse volksclub sloot het boekjaar af met een recordverlies van 16,9 miljoen euro. Dat heeft de directie van Feyenoord vrijdagmiddag in De Kuip bekendgemaakt.
Algemeen directeur Eric Gudde noemde het seizoen 2008-2009 zowel op sportief als financieel gebied in ,,één woord dramatisch''. Door een kostenreductie van 11 miljoen euro en een kapitaalinjectie door vermogende supporters van ruim 8 miljoen euro is voor dit seizoen de liquiditeitspositie van Feyenoord gegarandeerd. ,,Daarmee is de continuïteit van de club gewaarborgd'', verzekerde Gudde.
Volgens de directie ligt een complex van factoren ten grondslag aan het financiële fiasco. Gudde wees in eerste instantie op de ,,zeer teleurstellende resultaten'' van het eerste elftal waarbij trainer Gertjan Verbeek na ruim een half jaar werd ontslagen. Het driejarige contract van de huidige coach van Heracles Almelo moest worden afgekocht. Onder leiding van interim-trainer Leon Vlemmings eindigde Feyenoord nadien op de nietszeggende zevende plaats van de eredivisie.
Door de povere prestaties van de hoofdmacht, met grootverdieners als Van Bronckhorst, Makaay, Landzaat en Hofland in de gelederen, vielen de recettes in De Kuip lager uit. Ook werden minder luxe stoelen verkocht. Feyenoord ontving tevens veel minder geld uit de tv-contracten. De Rotterdamse club gaf daarentegen meer geld uit aan tal van veiligheidsmaatregelen en aan de modernisering van onder meer het spelers- en trainersgedeelte in De Kuip. ,,Dat was een noodzakelijke inhaalslag op het gebied van de faciliteiten voor het eerste elftal'', gaf Gudde aan.
Door het uitblijven van grote transfers en een forse schikking met de fiscus, waarmee een oude zaak voor ruim 5 miljoen euro werd afgekocht, belandde het toch al armlastige Feyenoord dieper in de problemen. Gudde noemde ook de algehele economische malaise nog als oorzaak van de enorme tekorten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl