nieuws

Is het jongerenjaar in Rotterdam nu gelukt of mislukt?

yourworld.cropresize.tmp.jpg
yourworld.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Nog een paar weken en dan geeft Rotterdam als jongerenhoofdstad van Europa het stokje over aan de Italiaanse stad Turijn. De organisatie wil het Jongerenjaar eindigen zoals het begon; met en spetterend vuurwerk aan de Maas in de Nieuwjaarsnacht.
Nu Rotterdam bijna jongerenhoofdstad af is, wordt het tijd om met de hoofdrolspelers de balans op te maken. Want is het jongerenjaar nu gelukt of mislukt?

Spetterend

Het jongerenjaar begon spetterend en hoopvol. Met een budget van 22 miljoen euro werd optimistisch gestart met de workshops en het organiseren van evenementen.

Twijfel

Maar al gauw kwam de klad erin. Een aantal politieke partijen in de Rotterdamse raad begon openlijk te twijfelen over YourWorld. Zo bleek uit een gemeentelijk onderzoek van februari dit jaar dat helft van de jongeren op dat moment niet wist dat Rotterdam de jongerenhoofdstad van Europa was.

Meer bekendheid

Na het vernietigende onderzoek werden maatregelen genomen om het Rotterdamse jongerenjaar meer bekendheid te geven. En met succes. Eind september bleek uit een voortgangsrapportage dat minimaal 80 procent van de Rotterdamse jongeren tussen 12 en 27 jaar heeft meegedaan aan minimaal een activiteit en de meeste jongeren hebben gehoord van YourWorld. Ook op straat blijkt dat.

Criticasters

De criticasters zijn minder positief en slijpen hun messen. Your World heeft zich volgens hen snel bij grote evenementen zoals de TMF awards, het Zomercarnaval en de Danceparade aangesloten om de hoge score van 80 procent te halen. "Het is jammer dat er zo over gesproken wordt, met name ook als mensen niet zelf naar evenementen zijn geweest en hun mening op de mediaberichten baseren", aldus Margreet Middelbeek van YourWorld.
Kijk hieronder naar een reportage