Slecht weer in Duitsland zorgt voor uitstel komst Amerikaanse helikopters

De ongeveer 20 helikopters van het Amerikaanse leger die maandag in de Rotterdamse Waalhaven zouden landen, zijn niet gearriveerd. Slecht weer in Duitsland zorgde ervoor dat de helikopters niet konden opstijgen.

Het gaat in totaal om 54 helikopters die tot uiterlijk 6 april vanuit Duitsland worden overgebracht om op transport naar de Verenigde Staten te gaan. Morgen wordt opnieuw een poging gedaan om de helikopters over te vliegen. 

De vluchten gaan de komende weken tussen 7 en 19 uur van Duitsland naar Eindhoven en door naar Rotterdam. Het gaat om helikopters van de types Apache, Chinook en Blackhawk. Die hebben de afgelopen negen maanden meegedaan aan NAVO-oefeningen in Oost-Europa.

Ook worden 1.200 stuks materieel, zoals voertuigen, containers en onderhoudsmateriaal, naar de Waalhaven gebracht. Een soortgelijke operatie trok vorig jaar juli veel bekijks.

De helikopters maken deel uit van de 101ste Airborne Division. Die heeft de thuisbasis in Fort Campbell, Kentucky. De divisie, opgericht in 1942, is vooral bekend van de landingen tijdens D-Day op 6 juni 1944.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Waalhaven
Deel dit artikel: