Makaay in FC Rijnmond: 'Het zegt genoeg dat Linssen in de spits van Feyenoord staat'

Roy Makaay zag een 'leuke wedstrijd' tussen PSV en Feyenoord. Maar de oud-topspits van onder andere Bayern München, Deportivo La Coruña en Feyenoord zag dat de Rotterdammers vier grote kansen misten. "Daarvan moet je er minstens twee maken", zegt Makaay.

Feyenoord kwam volgens Makaay tegen PSV in de eerste helft goed voor de dag. Na de rust zag hij een ander Feyenoord. "In de tweede helft werd er geen bal meer vastgehouden in de voorhoede. Ik had er daarom een spits in gebracht", legt de oud-aanvaller uit.

Het zegt genoeg dat Bryan Linssen in de spits van Feyenoord staat, vindt Makaay. Aan de werklust van de Limburgse aanvaller ligt het volgens hem niet. "Hij is geen spits, maar een linksbuiten", oordeelt Das Phantom. Luis Sinisterra zou volgens Makaay nog beter in de spits kunnen staan dan Linssen.

In het verleden werkte Makaay samen met Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen. Hij heeft nog wel eens contact met de Deense spits, die bij Feyenoord vooral genoegen moet nemen met een reserverol in de Kuip. Toch houdt hij hoop in Jørgensen: "In potentie blijft hij een goede spits."

Krant

Rancuneuze gevoelens richting de Rotterdammers heeft Makaay niet. Vorig seizoen moest hij zijn noodgedwongen vertrek bij Feyenoord vanuit de media vernemen. "Ik hoop dat Feyenoord het goed doet. Dat een club een andere keus maakt, dat hoort erbij in het voetbal. Maar dat ik het in de krant moest lezen, dat is jammer."

Kijk hieronder FC Rijnmond terug met oud-topspits Roy Makaay, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en analist Emile Schelvis aan tafel bij presentator Bart Nolles: 

Meer over dit onderwerp:
Sport FC Rijnmond Feyenoord Sparta
Deel dit artikel:

Reageren