nieuws

Hoek van Holland wijst kritiek onderzoekcommissie op deelgemeente af

ROTTERDAM - Moet het strand in Hoek van Holland nog wel gebruikt worden als evenemententerrein? Dat is de vraag na het COT-rapport dat woensdag werd gepresenteerd over de strandrellen van 22 augustus.
Het Crisis Onderzoeksteam presenteerde woensdag als één van de conclusies in het onderzoek naar de rellen dat Hoek van Holland veel organiseert, maar dat zaken als "veiligheid van de locaties en omgeving, alsmede de benodigde personele en materiële voorzieningen van politie en hulpdiensten niet de vereiste aandacht kregen van de deelgemeente."

Strand

Onterechte kritiek, zegt deelgemeentevoorzitter Paddy Roomer. Volgens hem lag de verantwoordelijkheid voor de veiligheid niet bij de deelgemeente maar bij de gemeente Rotterdam En dat het strand door het COT niet geschikt wordt geacht als festivalterrein, daar is Roomer het ook niet mee eens.

Enquête

De deelgemeente heeft de afgelopen weken een enquête rondgestuurd aan alle Hoekenezen met de vraag of ze vinden dat Hoek van Holland dan maar geen evenementenbadplaats meer moet zijn. Op het Brinkplein, waar donderdag de grootste kerstboom ooit in het dorp werd opgetuigd, zijn de meningen tijdens een korte rondgang opvallend eensgezind.
Kijk hieronder naar de reportage met reacties van inwoners van Hoek van Holland