Rook onder metro, voertuig ontruimd; reizigers moeten langs spoorbaan terug naar Schiedam lopen

Voor de vierde keer dit jaar is een metro van de RET ontruimd. Dat gebeurde dit keer tussen de stations Schiedam Centrum en Marconiplein. De reizigers moesten langs de metrobaan teruglopen naar Schiedam Centrum. Het metroverkeer rijdt inmiddels weer.

Het voorval gebeurde rond 09:15 uur met metro C die onderweg was naar eindpunt De Terp. "We vertrokken van Schiedam Centrum. We reden nog op het rechte stuk richting Marconiplein. Plotseling voelden we een schok. Rook kwam onder het achterste metrostel vandaan", vertelt een reiziger.

Deuren open

De metro viel vervolgens stil. "De bestuurder riep om dat we moesten blijven zitten. Hij deed daarna de deuren open, zodat we in geval van nood uit de metro zouden kunnen. Daarna zei hij dat we de metro via de zijkant, langs de metrobaan, konden verlaten. Toen zijn we teruggelopen."

Tekst gaat verder onder de tweet.

De reiziger vertelt dat de metro eerder lang stil stond op station Vijfsluizen. "De deuren bleven heel lang open. Dat vond ik wel opvallend."

Door het voorval is een wissel op het spoor kapot gegaan. Die moest worden gerepareerd. Tot 13:30 uur reed metro A (Binnenhof-Schiedam) een ingekorte route tussen Binnenhof en Blaak.

Tekst gaat verder onder de tweet

Het is de vierde keer dat een metrostel van de RET stilvalt en moet worden ontruimd. De laatste keer gebeurde dat op 22 februari op station Oostplein.

Eerder gebeurde het op 12 januari, ook bij Marconiplein. Daarna strandde op 8 februari een metro op station Dijkzigt.

In alle gevallen moest de metro worden ontruimd. In twee gevallen ging het om de stroomafnemer van een metro van het type SG3. Deze keer ging het op het type MG2/1, van welke serie ook een metro bij het Oostplein-voorval was betrokken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Metro RET Rotterdam
Deel dit artikel: