nieuws

Tramlijn 3 komt terug in Blijdorp

tramrotterdam.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
tramrotterdam.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse wijk Blijdorp krijgt tramlijn 3 terug. Verkeerswethouder Hans Vervat heeft dat donderdag bekend gemaakt. De tram verdween in augustus 2004 vanwege bezuinigingen.
Sindsdien klonk er in Blijdorp een sterke roep om de tram terug te laten keren. Een raadsmeerderheid schaarde zich in juni achter het voorstel van GroenLinks om te onderzoeken op welke manier de terugkeer van tram 3 mogelijk gemaakt kon worden.
De Stadsregio zal voor de periode van één jaar 0,9 miljoen euro uittrekken om tram 3 weer te laten rijden. In dat jaar zal gekeken worden of de lijn voldoende reizigers trekt om blijvend terug te keren in de dienstregeling. De tram gaat weer rijden per 1 januari.
Arno Bonte, raadslid voor GroenLinks is daar optimistisch over. "Als ik in Blijdorp kom spreek ik zoveel mensen die graag weer met de tram zouden willen. Ook voor toeristen die naar de diergaarde willen, is tram 3 een uitkomst." Uit een steekproef die GroenLinks in juni hield onder inwoners van Blijdorp, bleek 8 op de 10 voorstander van terugkeer van de tram.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl