Coldplay helpt The Ocean Cleanup uit Rotterdam in strijd tegen plastic soep

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf The Ocean Cleanup gaat samenwerken met de Britse band Coldplay. De band sponsort een boot die plastic uit de rivieren zuigt voordat het in zee belandt.

Volgens The Ocean Cleanup kan de samenwerking helpen een belangrijke stap te zetten met het aanpakken van de 1000 meest vervuilde rivieren ter wereld. Met de boot Interceptor 005 die Coldplay heeft gekocht kan meer dan 100.000 kilo afval per dag uit een rivier worden gehaald. De Interceptor van Coldplay wordt ingezet in Maleisië. 

Directeur en oprichter Boyan Slat laat weten Coldplay al langer te bewonderen. "Ze doen geweldige dingen om een beter milieu te promoten en ze zijn wereldberoemd door deze inspanningen, net als hun muziek." Coldplay wil onder meer niet meer op toernee, omdat toeren een te grote impact heeft op het klimaat. Slat zegt er naar uit te kijken wat hij samen met de band kunnen bereiken. 

In een video op Twitter laat de band weten trots te zijn om de Interceptor 005 te sponsoren. "Zonder actie, zit er in 2050 meer plastic dan vis in onze oceanen. Daarom is het werk van The Ocean Cleanup zo essentieel." 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: