nieuws

Politiek Rotterdam verbijsterd over rapport strandrellen

ROTTERDAM - De meeste kleine politieke partijen in Rotterdam zijn verbijsterd over het vandaag verschenen COT-rapport over de strandrellen in Hoek van Holland. Maar over politieke gevolgen laten ze zich nog niet uit.
Volgende week donderdag vergadert de raad over het rapport. SP-Raadslid Theo Cozkun noemt het onbegrijpelijk dat er niets is gedaan met de informatie van een etmaal voor het feest dat hooligans ‘los' zouden gaan. Ook vindt hij het onjuist dat burgemeester, korpschef en hoofdofficier van justitie pas zondagochtend bijeen zijn gekomen. "De burgemeester had zelf kunnen besluiten in de avond ervoor of in de nacht te overleggen. Dat hij dan hulpverleners voor de voeten zou lopen, is onzin.''
Arno Bonte van GroenLinks is eveneens verbijsterd dat er niets is gedaan met de informatie dat hooligans op het feest zouden afkomen. Hij spreekt van ‘keiharde conclusies'. Bonte wil niet snijden in het aantal evenementen. "We mogen welwillende Rotterdammers niet de dupe laten worden van een handjevol hooligans.'', zo zei hij.
Salima Belhaj van D66 verbaasde zich erover dat de rol van de particuliere beveiliging in de presentatie van het rapport niet werd behandeld. "Daar stonden 54 mensen die waren ingehuurd door de organisatie van het feest."
Politieke reacties op het rapport