Oproep Aboutaleb: 'Terrassen en Diergaarde Blijdorp moeten zo snel mogelijk open'

De terrassen en Diergaarde Blijdorp moeten zo snel mogelijk weer open. Dat vindt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Het is volgens hem namelijk niet meer te doen om de coronamaatregelen te handhaven.

Een woordvoerder van de burgemeester zegt tegen Rijnmond dat met het opengooien van de buitenruimten de druk op de parken kan worden verminderd. Het is volgens hem niet meer uit te leggen dat mensen 'op een kleedje met een fles rosé op het gras gaan zitten bij Hotel New York' en dat de horeca de terrassen niet mag openen.

'Buitenruimten waar anderhalve meter afstand kan worden gehouden'

Ook Diergaarde Blijdorp zou zo snel mogelijk weer open moeten, zegt de woordvoerder. "Het gaat in feite om alle buitenruimten waar goed kan worden gecontroleerd of mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden."

Ook zouden er wat de gemeente Rotterdam betreft maatregelen kunnen worden genomen om meer mensen toe te laten in het Kralingse Bos. "Als mensen dieper het bos ingaan, kun je de drukte beter spreiden."

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff reageert op de oproep van Aboutaleb met een verwijzing naar een eerdere uitspraak van hemzelf.

Daarnaast benadrukt de woordvoerder van Aboutaleb dat niet de gemeente, maar het kabinet over het opheffen van coronamaatregelen gaat. Ook de burgemeesters van Amsterdam, Den Haag en Utrecht willen dat de buitenruimen zo snel mogelijk weer opengaan. 

Reactie Horeca

Koninklijke Horeca Nederland is blij met de oproep van de burgemeesters van de grote steden om de terrassen weer te openen. Rotterdammer Robèr Willemsen, voorzitter van de horecabranchevereniging, zei vandaag bij omroep Wakker Nederland dat de horeca 'veilig open kan' en dat ze 'onderdeel willen zijn van de oplossing'.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: