Grote brand in huis Nieuw-Lekkerland, bewoners zijn veilig

In een woning aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is maandagochtend een grote brand uitgebroken. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de bewoners van het huis uit de tussenwoning. Er wordt nog nageblust door de brandweer. 

De brand ontstond rond 11:15 uur. Er was rook in de woning en op die manier merkten de bewoners van het pand de brand op. "Ze gingen gelijk naar buiten", vertelt de woordvoerder. Ook de buren zijn uit voorzorg naar buiten gegaan. 

Pittige brand

Volgens de woordvoerder was er sprake van een uitslaande brand. "Het was een pittige brand, die in het dak zat. Het blussen was wel even een dingetje." Daarvoor werd een hoogwerker uit Papendrecht ingeschakeld. 

Het sein meester is rond 12:00 uur gegeven. Het huis heeft schade opgelopen: er zit onder meer een gat in het dak. Bewoners van omringende huizen kunnen 'straks' weer hun huis in. Hoeveel mensen er in de tussenwoning woonden is niet duidelijk, het zou in ieder geval om een echtpaar gaan. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Brand Nieuw-Lekkerland Rijnmond
Deel dit artikel: