nieuws

Persconferentie COT live op TV Rijnmond

Meijboom_zonder_snor.cropresize.tmp.jpg
Meijboom_zonder_snor.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Om half drie presenteert het Instituut voor veiligheid- en crisismanagement, het COT, de uitkomsten van het onderzoek naar het optreden van de politietop en burgemeester tijdens de strandrellen in Hoek van Holland.
U kunt de persconferentie live zien op TV Rijnmond vanaf 14.30 uur. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of de politietop en burgemeester Aboutaleb fouten hebben gemaakt, waardoor het strandfeest uit de hand is gelopen.
Dinsdag werd duidelijk dat de betrokken agenten niet worden vervolgd.
De ouders van de doodgeschoten Robbie van der Leeden zijn er niet van overtuigd dat de politie uit noodweer heeft gehandeld. Dat zegt hun advocaat, Max Moszkowicz junior. Hij vindt dat er veel vragen onbeantwoord zijn gebleven. Zo wil hij onder meer weten wat de afstand was tussen de agenten en het slachtoffer Robbie van der Leeden op het moment van het fatale schot en of er eerst waarschuwingsschoten zijn gelost.
Moszkowicz gaat het dossier nu uitgebreid bestuderen. Als daaruit blijkt dat er geen sprake was van noodweer, gaat hij een rechtszaak beginnen tegen de agent.
Afbeelding: Korpschef Meijboom van de politie Rotterdam-Rijnmond

Wat gaat de uitkomst van het onderzoek van het COT worden? Reageer hieronder in ons forum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl