nieuws

'Kandidatenlijst PvdA kwam tot stand door chantage'

ROTTERDAM - Bij het vaststellen van de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft een snoeiharde strijd afgespeeld. Het afdelingsbestuur is door partij-prominenten onder druk gezet bij het vaststellen van de volgorde van de lijst.
Het samenstellen van de lijst en de schermutselingen daarna heeft veel weg van een koningsdrama. Als fractievoorzitter Van Heemst te horen krijgt dat hij op plek zes staat ontsteekt hij in woede. Wethouders Kriens en Karakus bemoeien zich ermee en steunen Van Heemst. Ook andere PvdA-fractieleden, waaronder Richard Moti, laten de kandidaatsstellings-commissie weten geen genoegen te nemen met hun plek op de lijst.
Het bestuur en een deel van de commissie voelt zich gechanteerd en zwicht onder de druk. Van Heemst-vertrouweling Moti komt vervolgens hoger op de lijst.
Waar kandidaten klimmen, moeten ook andere weer zakken. Dit tot groot ongenoegen van Peggy Wijntuin en Leo Bruin: zij zakken respectievelijk van drie naar acht en van plek vijf naar zeven.
Verslaggever Ron van de Rhee maakte de volgende reconstructie:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl