nieuws

Aboutaleb wil agressieve feestgangers weren

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil een feestverbod voor jongeren die zich op misdragen op evenementen. Feestorganisatoren reageerden vrijdag verdeeld op de plannen.
Aboutaleb is het geweld in het Rotterdamse uitgaansleven zat. Daarom wil de burgemeester dat relschoppers voortaan op geen enkel feest meer worden toegelaten: "Ik ben aan het onderzoeken of het juridisch mogelijk is om voor deze lieden de toegang tot bepaalde evenementen te ontzeggen. Als dat lukt, dan begin ik daar tijdens oud en nieuw al mee. "
Feestorganisatoren reageerden vrijdag verdeeld op het voorstel van de Rotterdamse burgemeester. Volgens organisator Ted Langenbach werkt de gemeente agressie zelf in de hand door alleen subsidie te geven aan grootschalige feesten: "De burgemeester kan beter kleine feesten stimuleren, in plaats van al die laagdrempelige mega-evenementen. Die trekken mensen aan die agressief zijn."
Jasper Scholte van JMR, de organisator van grote festivals als de Dance Parade, kan zich juist goed vinden in de plannen van Aboutaleb: "Het zou natuurlijk van de gekke zijn als één procent het kan verzieken voor de andere 99 procent. Wij willen ook alleen maar de leuke, feestende party people over de vloer. Daarom is het ook goed dat er in de politiek iets aan gedaan wordt, want we zijn er wel klaar mee met z'n allen."
Foto's: Ahmed Aboutaleb (1), Ted Langenbach (2), Jasper Scholte (3)