nieuws

Kunstenaar presenteert schaduwplan Dordts postkantoor

ROTTERDAM - De sloop van het monumentale postkantoor ruim dertig jaar geleden houdt de Dordtenaren nog steeds bezig. Beeldend kunstenaar Theun Okkerse heeft donderdag daarom een plan ingediend voor een blijvende herinnering aan 't postkantoor: een schaduw op het Bagijnhof.
"Nee, Nee en nog eens Nee!" Deze tekst is dertig jaar geleden met dikke verfletters op de gevel van de Hema in Dordrecht gekalkt. In de nacht voor de officiele opening van het warenhuis. Het protest is vandaag de dag nog steeds vaag te lezen. De Hema staat midden in de stad,op het Bagijnhof en de hoek van 't Achterom. Op de plaats waar ruim dertig jaar geleden het Dordtse postkantoor stond.
Theun Okkerse en Jaap Bouman hebben een plan ontworpen om tijdens de stadsvernieuwing een schaduw in de nieuwe bestrating van het Bagijnhof aan te brengen. "Door het leggen van ander kleurige steentjes. Niet duur, uniek en gemakkelijk te realiseren," zegt Okkerse. Maar de commissie stadsontwikkeling Dordrecht heeft liever bomen dan een schaduw op straat. Volgens Okkerse en Bouman kan het allebei.
De heren hebben het schaduwplan donderdagavond aan de Dordtse gemeenteraadsleden gepresenteerd. Die zullen uiteindelijk het besluit nemen over het plan.