nieuws

Ophef over 'CO2-promotie' provincie bij Klimaattop

ROTTERDAM - Gedeputeerde Van Heijningen gaat namens de provincie Zuid-Holland de opslag van CO2 in Barendrecht presenteren als een vernieuwend projekt tijdens de Klimaattop in Kopenhagen.
Hij gaat daar deelnemen aan de Climate Leaders Summit van 15 december. Het provincieparlement nam vorige maand unaniem een motie aan tegen de opvang bij Barendrecht. De Statenleden noemen het uitstapje van Van Heijningen dan ook 'zeer ongelukkig'.
De Barendrechtse belangenclub CO2 is Nee noemt het 'te gek voor woorden' dat gedeputeerde Van Heijningen het ondergrondse CO2-project bij Barendrecht gaat aanprijzen op een internationale klimaattop in Kopenhagen.
CO2=Nee zegt dat de gedeputeerde zich blijkbaar niets aantrekt van de democratisch gekozen Statenleden. Van Heijningen zegt in een reactie tegen Radio Rijnmond dat hij in Kopenhagen ook de kritiekpunten van CO2-opslag naar voren gaat brengen. "Ik ga er geen succesnummer van maken. Het is bedoeld om ervaringen te delen."
Ondanks veel tegenstand bij de provincie en de gemeente Barendrecht hebben ministers Cramer en Van der Hoeven onlangs besloten om een proefproject te houden bij Barendrecht.
Behalve de provincie zal ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam meepraten op de Klimaattop.
Foto: Van Heijningen (rechts) en minister Cramer van VROM

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl