nieuws

Felgekleurde fauteuils fleuren 's-Gravendijkwal op

ROTTERDAM - Twee felgekleurde fauteuils moeten voortaan de 's Gravendijkwal in hartje Rotterdam opfleuren. De stoelen zijn kunstwerken van de vorig jaar overleden Rotterdamse kunstenares Dora Dolz en werden vandaag postuum onthuld.
Bovenop een drukke tunnelbuis, op een klein pleintje tussen veel verkeer, staan de twee grote fauteuils. Op een plek waar eigenlijk niemand wil zitten. Tenminste, zo denkt een groep bewoners uit de directe omgeving er over. Met het kunstwerk, waarvoor zij de opdracht gaven, willen zij een signaal afgeven.
De in Spanje geboren kunstenares Dora Dolz, die de stoelen ontwierp, overleed in maart 2008. De opdracht had ze toen al gekregen. Kort voor haar overlijden had ze kleine modellen gemaakt. Maar nu zijn ze klaar op ware grootte. En ook de familie is bij de onthulling aanwezig.
De deelgemeente Delfshaven en de Centrumraad betaalden samen 45.000 euro voor de stoelen. Ook op andere plekken in de stad staan stoelen van Dora Dolz: Op het Heemraadsplein, in het Oude Noorden en in het Park bij de Euromast.