nieuws

Organisator oud- en nieuwfeest: 'Tienduizenden euro's schade'

ROTTERDAM - De organisatie van het oud- en nieuwfeest in de Maassilo in Rotterdam zegt tienduizenden euro's schade te hebben omdat burgemeester Aboutaleb het evenement niet laat doorgaan.
Het bedrijf So Solid is al maanden bezig met voorbereiden en er zijn ook al -naar eigen zeggen- honderden kaarten verkocht.
Burgemeester Aboutaleb maakte dinsdag bekend dat hij geen vergunning geeft voor het nieuwjaarsfeest in de Maassilo. Hij wil niet nóg een groot feest in de stad tijdens oud en nieuw. De burgemeester geeft aan niet genoeg agenten achter de hand om het feest van 4000 mensen in goede banen te leiden. De organisatie vindt dat onzin. "Normaal gesproken zijn er alleen beveiligers nodig die binnen in de Maassilo hun werk doen", zegt organisator Gerald Vreden.
Aboutaleb zei in een reactie op Radio Rijnmond dat hij na een screening heeft besloten het feest af te gelasten. Volgens Aboutaleb heeft de screening uitgewezen dat het feest een verhoogd risico heeft voor incidenten: "Ik heb 1200 agenten tot mijn beschikking die avond en dus moeten er keuzes gemaakt worden."
De burgemeester geeft aan dat een eventuele schadeclaim van de organisator 'conform de regels' zal worden afgehandeld: "Mocht de organisatie kunnen aantonen dat ze door deze beslissing schade oplopen, dan hebben ze recht op schadevergoeding, zoals elke andere partij ook zou hebben", aldus Aboutaleb.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl