nieuws

Verminkte vrouw klaagt Erasmus MC aan

ROTTERDAM - De 66-jarige Isabelle van Rooijen uit Rotterdam is woest op het Erasmus MC in Rotterdam. Na een eenvoudige operatie bleek haar neus deels weg te zijn en de huid er omheen ernstig verbrand.
In maart 2008 werd ze geopereerd aan een goedaardig plekje in haar neus. Volgens Isabelle zou het een eenvoudige ingreep zijn en mocht ze de volgende dag weer naar huis. Maar toen ze uit de narcose kwam bleek haar neus deels weg te zijn en haar huid eromheen was ernstig verbrand.
"Ik zag mezelf in de spiegel van het toilet en ben flauwgevallen. Niemand had me nog verteld wat er was gebeurd", zegt Isabelle. Waarschijnlijk is er iets verkeerd gegaan met een vloeistof die in haar neus gespoten is. Maar de behandelend arts verschijnt de eerste weken niet aan het bed van Isabelle. Ze zegt nog altijd geen echte excuses te hebben gekregen.
Na negen operaties en nog enkele te gaan heeft Isabelle er geen vertrouwen meer in dat ze haar oude gezicht ooit nog terug krijgt. Al anderhalf jaar durft ze de straat niet meer op. "Ik ben een gevangene zonder tralies", zegt ze. Haar advocaat is nu bezig met de zaak tegen het ziekenhuis om een schadevergoeding te krijgen.
Een woordvoerder van het Erasmus MC laat weten dat ze de vrouw vooraf goed hebben gewezen op de risico's en dat er verder geen uitspraken gedaan kunnen worden omdat de zaak nog voor de rechter moet komen.