nieuws

Langlopende ruzie oorzaak steekincident

ROTTERDAM - Op het Scheepvaart en Transportcollege in het Lloydkwartier in Rotterdam is dinsdag rond het middaguur een scholier gestoken door een medescholier. Het motief is volgens de politie 'een langlopende ruzie' tussen de twee jongens.
De dader pakte een schroevendraaier en stak daarmee in het achterhoofd van het slachtoffer. Medestudenten hebben de dader in bedwang gehouden totdat de beveiliging van de school kwam. Hij is aangehouden door de politie.
De traumahelicopter kwam ter plaatse, maar onverrrichter zake weer vertrekken. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen leken op het eerste gezicht mee te vallen. De politie rukte massaal uit naar het Lloydkwartier. Honderden leerlingen werden naar buiten gestuurd.
Volgens Erik Hietbrink, de voorzitter van het college van bestuur, is het de eerste keer in twintig jaar dat zich op zijn college iets dergelijks afspeelt. Een langlopende ruzie tussen de twee jongens zou de oorzaak zijn, zo meldt de politie.