nieuws

Ramses Shaffy overleden

ROTTERDAM - Ramses Shaffy is dinsdagochtend op 76-jarige leeftijd overleden. Naar nu blijkt was het laatste optreden van de zanger en acteur vorige week in de Laurenskerk in Rotterdam.
In de kerk werd de Laurenspenning uitgereikt aan de hoofdredacteur van de Straatkrant. Shaffy gaf er een pianovoorstelling. Dit voorjaar werd er bij Ramses slokdarmkanker geconstateerd.
'Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid aanzienlijk. Gisteravond nog bracht Liesbeth List een bezoek aan hem waar hij, zoals altijd, blij mee was. Hij was ook nog aanspreekbaar. In de ochtend is hij in Amsterdam rustig ingeslapen', stelt het management in een verklaring.
Met Liesbeth List werkte hij vele jaren samen in het theater en in de opnamestudio. Ze maakten albums als Shaffy en List en Ramses en Liesbeth Live. In 1969 hadden ze een ernorme hit met Pastorale.
In een interview typeerde Shaffy zijn relatie met List met het woord herkenning. ,,Wij voelen elkaar perfect aan. Wij hebben in wezen ook dezelfde traumatische ervaring in onze jeugd gehad. Wij zijn allebei zonder ouders opgegroeid.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl