nieuws

'Meer geld voor Rotterdammers en politiekorps'

ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam wil dat huishoudens de komende jaren 500 euro extra te besteden krijgen. Volgens de partij moet de koopkracht van de Rotterdammers omhoog om de economie te stimuleren.
In het verkiezingsprogramma staat dat de gemeente daarvoor 140 miljoen euro moet bezuinigen. Leefbaar wil korten op welzijnssubsidies, de culturele sector, armoedebestrijding en op het aantal ambtenaren.
Ook wil Leefbaar alle gezonde werklozen verplichten te werken. Om bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen moet een nieuwe Rotterdamwet worden ingesteld. Dat is een speciale regeling, die eerder werd gebruikt om het aantal kansarmen in slechte wijken te beperken.

Veertig miljoen voor politie

Het terugdraaien van de bezuinigen bij de politie wordt volgens lijsttrekker Maro Pastors een hard punt bij de college-onderhandelingen als Leefbaar Rotterdam meedoet. Leefbaar wil tenminste veertig miljoen euro gemeentegeld in het politiekorps Rotterdam-Rijnmond steken.

Pastors voert lijst aan

De leden van Leefbaar Rotterdam hebben zondag ingestemd de kieslijst. Die wordt aangevoerd door Marco Pastors. Wethouder Joost Eerdmans van Capelle aan den IJssel is één van de lijstduwers. Het voormalig LPF-kamerlid staat op de 27e plaats. Simon Fortuyn, de broer van de vermoorde Pim Fortuyn, prijkt op de 28e plek. Ronald Sörensen staat op plaats twee.
Leefbaar Rotterdam mikt op zeventien zetels. Pastors heeft aangegeven dat Leefbaar Rotterdam mogelijk samen wil werken met de PvdA in Rotterdam. Lijstttrekker Schrijer van de PvdA heeft al gezegd niets te zien in de plannen van Leefbaar.