nieuws

Gewonden en arrestaties bij uitgaansgeweld in Rotterdam

maassilosfeer.cropresize.tmp.jpg
maassilosfeer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bij diverse vechtpartijen in Rotterdam zijn zaterdagnacht acht mensen gewond geraakt. Bij de ongereldheden bij de Maassilo, Ahoy en een café aan de Eendrachtsweg zijn in totaal twintig arrestaties verricht.
Bij de Maassilo keerde een groep van tientallen mensen zich rond zes uur zondagmorgen tegen de politie, nadat agenten een aantal vechtersbazen uit elkaar wilden halen. De politie werd door omstanders bekogeld met stenen en bierflesjes. Een agent raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. Er werden extra agenten opgeroepen die de groep uit elkaar wisten te drijven.
Er werden veertien relschoppers opgepakt. In de Maassilo waren zondagochtend vroeg twee feesten. De organisatie van het feest Musica Republica, dat op de begane grond van de Maassilo plaats vond, benadrukt niets te maken te hebben met de vechtpartij.
Ahoy
Eerder liep het ook in Ahoy uit de hand. In de loop van de avond ontstonden tijdens het feest Dream City meerdere vechtpartijen bij de ingang en in de zaal. In overleg met de organisatie werd het evenement om half twaalf beëindigd, twee uur eerder dan gepland. Door het geweld raakten zeven mensen gewond, van wie er vier naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Agenten hielden zes mensen aan.
Schot in been

In een café aan de Eendrachtsweg werd zaterdagnacht een man in zijn been geschoten na een woordenwisseling. De man werd naar het Erasmus MC overgebracht en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De recherche onderzoekt de schietpartij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl