nieuws

Moordverdachte Simonshaven op vrije voeten

09-MoordSpuidijk-Simonshaven.jpg
09-MoordSpuidijk-Simonshaven.jpg
ROTTERDAM - De 64-jarige Rotterdammer die ervan werd verdacht dat hij zijn eigen vrouw zou hebben gedood in Simonshaven is op vrije voeten. Volgens de rechter zijn er wel aanwijzingen dat de man betrokken was bij de moord, maar is er voorlopig geen hard bewijs.
De moord vond plaats op 11 augustus van dit jaar. De echtgenoot Ernst L. heeft van begin af ontkend. Hij beweert dat hij en zijn vrouw door een onbekende man waren aangevallen. Hij zou buiten bewustzijn zijn geraakt en toen hij bijkwam, was zijn vrouw overleden.
'Ongeloofwaardig verhaal'
Volgens justitie is dat een ongeloofwaardig verhaal. Zij wijst er onder meer op dat de man bloedspatten van het slachtoffer op zijn kleding had. Verder zou het profiel van zijn schoen zijn terug te vinden op de wang van de vrouw. Op het plaats delict zijn twee kogels aangetroffen. Zowel verdachte als slachtoffer had kruitsporen op het lichaam. Justitie gaat er desondanks niet vanuit dat de 50-jarige vrouw door schotwonden om het leven is gekomen. Wel zou zij met het vuurwapen zijn geslagen. Justitie noemt ook een motief voor de moord: de vrouw hield er mogelijk meerdere andere relaties op na. Volgens advocaat Frank van Ardenne ging het de laatste tijd juist weer beter tussen hen. Op de dag van de moord waren ze eerst wezen winkelen en hadden daarna een wandeling gemaakt.
Afgeluisterd in De Schie?
De advocaat heeft de rechter nog een bijzonder verzoek gedaan: hij wil de directeur van het Huis van Bewaring De Schie in Rotterdam horen. Van Ardenne: "Het staat vast dat mijn cliënt is afgeluisterd in De Schie. Maar ik denk dat dat is gebeurd in de spreekkamer die door advocaten wordt gebruikt. Ik wil daarom weten of er ook is afgeluisterd toen ik met mijn cliënt sprak". Het afluisteren van advocaten wordt in juridische kringen als een doodzonde gezien. Grote zaken, zoals die tegen de Hells Angels en een Rotterdamse vastgoedfraude, zijn om die reden mislukt. Van Ardenne heeft een mailtje gekregen van de gevagenisdirecteur, waarin hij erkent dat er afluisterapparatuur zat in de spreekkamer. "Alleen de knop stond op "uit", zegt hij". In een latere mail ontkent hij dat, zegt Van Ardenne. "Dat kan natuurlijk niet. Of hij liegt, of de apparatuur zat er. Ik kan er zelf nog aan toevoegen dat er een opvallend gat in het plafond zat van de spreekkamer. Toen ik er naar keek, kwam er direct een bewaker naar binnen...". Justitie spreekt tegen dat de advocaat is afgeluisterd. De rechter noemt het verzoek van de advocaat om medewerkers van De Schie te horen "complex" en heeft daar nog geen beslissing over genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl