nieuws

Waterschapsbelasting regio Zuid-Holland-Zuid flink omhoog

ROTTERDAM - De waterschapsbelasting in de regio Zuid-Holland-Zuid gaat het komende jaar met bijna 6,5 procent omhoog. Dat heeft het waterschap Hollandse Delta donderdag bepaald.
Volgens Dijkgraaf Jan Geluk is extra geld nodig om investeringen te doen in onder meer de waterkwaliteit. Die zou vooral rond de grote steden veel slechter zijn dan elders in Europa.
Het PvdA-lid Hindriks is donderdag uit de verenigde vergadering van het waterschap gestapt, uit onvrede met de tariefsverhoging. "Het gaat boeren 10 procent kosten, op een bedrag dat al heel hoog is. Het gaat bedrijven geld kosten, burgers worden geconfronteerd met lastenstijgingen over de hele linie die vanuit de overheid komen, terwijl de inkomens niet evenredig stijgen. En dat is met name voor mensen met een laag inkomen, een groot probleem," aldus Hindriks tegen Radio Rijnmond.
Hindriks vindt dat Hollandse Delta beter kan bezuinigen op personeelskosten. Hij wilde daarvoor een algehele personeelsstop. Ook is hij boos dat het waterschap veel geld uit de reserves gebruikt voor investeringen.