nieuws

Hellevoeter helpt brandweer met eigen blusboot

ROTTERDAM - Hellvoeter Martin Scherpenhuizen heeft de brandweer in Hellevoetsluis met zijn eigen blusboot geholpen met het bestrijden van de grote brand in het voormalig marinehospitaal.
Hellevoeter Martin Scherpenhuizen zat bij zijn vriendin aan de koffie in het Admitraliteitsgebouw pal naast voormalig Marinehospitaal toen hij de brandweersirenes hoorde.
Scherpenhuizen sloeg alarm bij de buren en ging de straat op. Toen bleek dat de brandweer moeite had met het krijgen van voldoende bluswater spoedde hij zich naar zijn eigen blusboot en begon vanaf het water te blussen. Scherpenhuizen:"Ik denk dat het wel nodig is geweest, anders was het Admiraliteitsgebouw waar mijn vriendin woont gegarandeerd meegegaan".
Scherpenhuizen kocht de oude blusboot van de Rotterdamse Havendienst. Volgens hem verliep de samenwerking met de brandweer goed. Het havenbedrijf Rotterdam nam zijn blustaken na een tijdje over. "Ik blijf nog standby liggen", aldus Scherpenhuizen.
Het appartement van de vriendin van Martin Scherpenhuizen is tot nog toe gespaard gebleven. Wel is er veel waterschade. Nu hij afgelost is door het havenbedijf begint Scherpenhuizen pas 'de bibbers' te krijgen. "Tijdens het blussen schakel je je gevoel uit en denk je er niet over na dat het je eigen huis is".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl