nieuws

Winnaar 'Rondje Noordereiland' kan fluiten naar zijn geld

ROTTERDAM - 1000 euro voor een goed doel zou de winnaar van het Rondje Noordereiland krijgen. De 23-jarige Koen Florijn uit Dordrecht won de zwemwedstrijd, maar kreeg uiteindelijk niets.
Drie kilometer zwom Koen deze zomer om het Rotterdamse Noordereiland, door de Nieuwe Maas. De prijs, 1000 euro, wilde hij besteden aan een waterproject voor straatkinderen in Kenia. Zoals het er nu naar uitziet kan hij naar de gewonnen geldprijs fluiten.
Florijn baalt van de situatie: hij heeft de organisatie in Kenia het geld beloofd en nu krijgen ze niets.
Erik van Loon, organisator van het Rondje Noordereiland, wijt de problemen met het uitbetalen van de hoofdprijs aan de 'financiële crisis'. Verder acht hij het 'uitgesloten' dat het bedrag er ooit nog zal komen: "Ik kan alleen mijn excuses aanbieden", zegt hij tegenover Radio Rijnmond. Wat er met het geld is gebeurd en of hij het geld überhaupt van sponsoren heeft gekregen, laat Van Loon in het midden.
"Excuses, daar koop ik natuurlijk niets voor", zegt gedupeerde Florijn: "Ik zou Van Loon in gebreke kunnen stellen of een procedure kunnen starten, maar dan kost het mij zelf geld". Ondanks dat hij zijn geld niet heeft gekregen, zegt de professioneel zwemmer niet bij voorbaat nee tegen een deelname aan een nieuw Rondje Noordereiland: "Onder de Hef door zwemmen is zo mooi. Het lijkt de Eiffeltoren wel."
foto: winnaar Koen Florijn (midden) heeft zijn beloofde 1000 euro nog niet gekregen