nieuws

40 procent opgeroepen kinderen komt prik halen in Ahoy

ROTTERDAM - Zo'n 40 procent van de aangeschreven Rotterdammers is vandaag ook daadwerkelijk naar Ahoy gekomen om zich te laten inenten tegen de Mexicaanse griep. De GGD Rotterdam-Rijnmond hield rekening met zeker 35 duizend kinderen, maar er zijn er maar 14 duizend op komen dagen.
De RET had gedurende de dag extra trams, bussen en metro's ingezet. Het openbaar-vervoersbedrijf kon door de drukte niet volgens dienstregeling rijden.
Op het ov-knooppunt Zuidplein, vlakbij Ahoy, was het druk met ouders en kinderen. De perrons van het metrostation stonden vol met buggies, ondanks de oproep van de RET de kinderwagens thuis te laten.
Het is voor het eerst in het 90-jarige bestaan dat de GGD met zoveel mensen op één dag te maken krijgt.
De hele week al krijgen kinderen van zes maanden tot en met vier jaar een vaccinatie. Ook huisgenoten van baby's jonger dan een half jaar krijgen een prik. Dat is omdat naar verhouding veel kleine kinderen met Mexicaanse griep worden opgenomen in ziekenhuizen.
Vrijdag is de laatste dag van de eerste vaccinatieronde. Volgende maand volgt een tweede ronde, die mensen tot 90 procent moet beschermen tegen de Mexicaanse griep.
Bent u in Ahoy geweest met uw kind(eren)? En wat waren uw ervaringen in en rond Ahoy? Laat het hieronder weten in ons forum.