nieuws

Rotterdammers opgeroepen tot tatoeëren BSN-nummer

bsnactie1.jpg
bsnactie1.jpg
ROTTERDAM - Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft mensen gewaarschuwd voor een huis-aan-huis folder die mensen adviseert het burgerservicenummer (BSN) op de linkerarm te laten tatoeëren. De folder is afkomstig van een organisatie die zich Het Nieuwe Rijk noemt met het logo dat lijkt op het officiele logo van het Rijk.
Dat heeft een woordvoerster van het ministerie gemeld. Volgens de woordvoerster roept de brochure associaties op met de Holocaust. Zij noemde hem in een reactie ,,smakeloos''.
De folder meldt dat mensen op vertoon van hun reisdocumenten de tatoeage gratis kunnen laten aanbrengen. De lezer wordt doorverwezen naar de gemeente voor meer informatie.
Bij hoeveel mensen de folder precies in de bus is gevallen is niet bekend. Volgens het ministerie is de brochure voor zover bekend in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag verspreid.

Het Nieuwe Rijk

De website Hetnieuwerijk.nl zegt met de actie aandacht te willen vragen voor de introductie van een vingerafdrukdatabase van de overheid. De actiegroep is vooral bang voor de gevolgen van het vastleggen van de vingerafdrukken.
'Hierdoor verandert de machtsbalans tussen overheid en burgers ingrijpend. En wie weet wie er over 20 jaar aan de macht is?', aldus de actiegroep.