nieuws

Enorme wateroverlast Noordplein R'dam

Noordpleinonderwater.jpg
Noordpleinonderwater.jpg
ROTTERDAM - Door een spontane breuk in de hoofdwaterleiding zijn zaterdagavond op en rond het Noordplein in Rotterdam straten en tientallen kelders blank komen te staan.
De breuk ontstond rond half negen en het water verspreidde zich snel. Daarmee werd zand onder het trottoir meegesleurd, waardoor er op verschillende plekken verzakkingen ontstonden.
Waterbedrijf Evides had een uur later de hoofdkraan dichtgedraaid, en heeft een schade-expert gestuurd om samen met de brandweer de kelders te bekijken. De breuk is ontstaan door inslinking van de grond. Normaal gesproken blijft dat zonder gevolgen, maar omdat de waterleiding ter hoogte van het lek tussen puin en stenen lag in plaats van zand, is dat gaan schuren en uiteindelijk ook gaan scheuren.
Zo'n 40 tot 50 huizen hadden geen water. De druk op de waterleiding is inmiddels hersteld. Omwonenden moeten tot en met dinsdag hun drinkwater koken. "Douchen en wassen kan wel gewoon", zegt Evides. In de loop van de zondag is het Noordplein weer helemaal begaanbaar.
Foto's: Daniël Broekers