nieuws

‘Deelder zette Rotterdam op de kaart'

ROTTERDAM - Dichter, schrijver, jazzdrummer, nachtburgemeester en oer-Spartaan: dinsdag 24 november wordt Julius Anton Deelder 65 jaar. RTV Rijnmond besteedt daarom uitgebreid aandacht aan de Rotterdamse dichter.
Volgens zijn vrienden Hans Citroen en Bob Visser zette Deelder Rotterdam in de jaren '70 op de kaart: "Terwijl er in de in de rest van Nederland nogal op Rotterdam werd neergekeken, gebeurde het wat Deelder betreft allemaal hier in Rotterdam. Dat is zijn grootste verdienste voor de stad."
Hans Citroen woonde lange tijd net als Deelder in de Proveniersstraat. Ze kennen elkaar niet alleen omdat ze in dezelfde straat woonden maar vooral omdat ze dezelfde passies delen. Zo is ook Citroen een liefhebber van jazz en het nachtleven. Ook zijn Deelder en Citroen beiden gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog.
Bob Visser is filmmaker en volgde Deelder in meerdere fasen van diens leven. Bij Deelder's zestigste verjaardag stelde hij de DVD Deelder Houzee samen. RTV Rijnmond ging op bezoek bij Deelders vrienden. Bekijk hieronder de reportage.