nieuws

Vrachtwagen rijdt in op ongeluk A16

ROTTERDAM - Op de A16 ter hoogte van Dordrecht zijn zaterdagochtend twee personenauto's en twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hendrik-Ido-Ambacht raakte daarbij zwaargewond.
Vlak voor de Moerdijkbrug botsten twee personenauto's zaterdagochtend kort voor vier uur op elkaar, vermoedelijk doordat de bestuurder van de voorste auto, een 27-jarige man uit Breda, in slaap was gevallen. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Moordrecht stopte om met zijn voertuig de aangereden auto's af te schermen.
Maar kort daarop reed een tweede vrachtwagen met volle snelheid in op de eerste. Door de klap schoven de twee vrachtwagens tegen de personenauto's. De inzittenden daarvan en de chauffeur van de eerste vrachtwagen hadden hun voertuigen al verlaten en bleven ongedeerd.
De chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte bekneld. Personeel van de traumahelikopter heeft assistentie verleend. De man uit Hendrik-Ido-Ambacht is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. In het ziekhuis bleek dat hij enkele fracturen heeft opgelopen aan zijn been en heup. Hij verkeert niet in levensgevaar. In zijn vrachtauto brak brand uit, maar het vuur kon snel worden geblust.
Als gevolg van het ongeval werd de A16 tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting van Breda enkele uren afgesloten. Rond zeven uur 's ochtends werd de eerst rijstrook vrijgegeven. Rond twaalf uur 's middags waren alle rijstroken weer open. Zaterdagavond rond acht uur wordt de rechter rijstrook wederom enkele uren afgesloten omdat de dieselolie die door het ongeluk de berm in is gelopen moet worden opgeruimd.