nieuws

Maritiem Museum Rotterdam houdt uitverkoop

maritiem museum 3.cropresize-1.jpg
maritiem museum 3.cropresize-1.jpg
ROTTERDAM - Liefhebbers van maritieme literatuur kunnen zondag hun slag slaan in het Maritiem Museum in Rotterdam. Het museum wil van alle dubbele maritieme boeken, tijdschriften en affiches af en biedt die te koop aan tijdens een speciale rekwisiten- en doubletteverkoop.
De bibliotheek van het Maritiem Museum ontvangt regelmatig schenkingen van maritieme boeken en tijdschriften. In veel gevallen zijn die al in de collectie aanwezig. Het gaat om literatuur over koopvaardij, visserij, marine, maritieme geschiedenis, binnenvaart, cruisevaart en ontdekkingsreizen.
Behalve de verkoop van dubbele boeken en tijdschriften heeft het museum ook rekwisieten in de aanbieding. Enkele voorbeelden: banieren met afbeeldingen van Zuid-Amerikaanse natuur, gebruikt in de tentoonstelling ‘Op zoek naar Eldorado', uitgezaagde stripfiguren uit ‘Maritieme strips' en de rode velours bank uit de expositie ‘Het Berlin Drama'. Maar ook kleinere rekwisieten als schilderijlijsten, een buste van Marilyn Monroe en schelpen zijn te koop.