nieuws

Karakus: 'Ambtenaren gebruikten geen geweld'

ROTTERDAM - De ambtenaren die onlangs voor controle binnenvielen in een woning in de Rotterdamse Breitnerstraat hebben daarbij geen geweld gebruikt. Ook hebben ze zich van tevoren gelegitimeerd. Dat zegt de Rotterdamse wethouder Karakus.
Diverse partijen hadden de wethouder in de gemeenteraad om opheldering gevraagd omdat ze vermoedden dat agenten en ambtenaren van DS+V het huis zonder vooraankondiging en met geweld binnenvielen om te kijken of er te veel mensen woonden. Ze baseerden zich daarbij op een filmpje van een bewoner.
Op dat filmpje, dat na de inval op YouTube werd gezet, was te zien dat agenten de camera van de filmende bewoner afpakten. Het filmpje werd op last van de gemeente door YouTube van internet gehaald omdat het de ambtenaren zou beschadigen. De video is nog wel te zien op andere websites, zoals GeenStijl en Dumpert.
De ambtenaren kwamen kijken of er sprake was van illegale bewoning. Volgens wethouder Karakus was dat het geval, omdat niet alle bewoners van het pand bij de gemeente staan ingeschreven. De hoofdbewoner vindt dat de gemeente onbehoorlijk heeft gehandeld. In de intro van het filmpje spreekt hij over ‘gemeentegestapo'.