nieuws

Vijf aanhoudingen bij drugsvangst in Rotterdam

Politie_opgepakt.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
Politie_opgepakt.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagavond vijf personen aangehouden naar aanleiding van een drugsdeal in het Zuiderpark in Rotterdam. De politie kwam de deal op het spoor nadat ze de verkoper vanuit een woning aan de Yersekestraat had gevolgd.
Agenten hielden het pand in de gaten omdat het een drugspand zou zijn. Zij zagen dat er woensdagavond een jongen vanuit de woning vertrok en volgden hem naar het Zuiderpark. De 19-jarige jongen werd aangehouden toen hij drugs verkocht. Hij had 22 zakjes met verdovende middelen bij zich.
De kopers, een 38-jarige inwoner van Hellevoetsluis en 52-jarige Rotterdammer. zijn ook aangehouden en later met een boete heengezonden.
De agenten gingen na de aanhoudingen terug naar het pand aan de Yersekestraat. Daar troffen zij onder een vuurwapen, een aantal nepvuurwapens, een zak met pillen, zakjes heroïne, kilo's onversneden heroïne en een paar duizend euro aan. Dit is in beslag genomen.
Tijdens het onderzoek kwam de 18-jarige bewoner van het huis in een auto aangereden. Hij is direct aangehouden.
Een 13-jarige jongen kwam aanrijden op een vermoedelijk gestolen fiets en droeg een kleine hoeveelheid drugs bij zich. De jongen bleek ook in de woning te wonen en is eveneens aangehouden. De fiets en drugs zijn in beslag genomen.