nieuws

Rechtszaak tegen Linda V. aangehouden

ROTTERDAM - De rechtszaak tegen de Rotterdamse Linda V. is aangehouden. De vrouw staat terecht voor de moord op haar man Hans Lijesen in 1999.
Een van de redenen voor het opschorten van het proces is het interview dat RTV Rijnmond deze week had met Sjaak M., de tweede echtgenoot van Linda. De man verklaarde telefonisch tegen Rijnmond dat Linda V. achter de moord op Lijessen zit.
Vandaag zou het OM de eis tegen Linda V. bekend maken. Maar de Rotterdamse rechtbank en het OM willen Sjaak M. nu eerst zelf horen in Costa Rica.
Haar advocaat had gevraagd om Linda V. hangende het verhoor van M. voorlopig vrij te laten. Het zou voor haar gezondheid beter zijn als zij niet meer in detentie verblijft. Linda V. vertelde de rechter dat zij al zeven maanden op een operatie zit te wachten. Zij wilde desnoods een enkelband omdoen en zich wekelijks melden bij de politie. De rechtbank heeft het verzoek afgewezen, omdat er geen medische stukken zijn overhandigd, waaruit blijkt dat het slecht gaat met Linda's gezondheid.
Het besluit leidde tot grote boosheid bij Linda V. : "Ik zit al tien jaar te wachten op een beslissing. Ik vind dat ik er onderhand recht op heb te weten waar ik aan toe ben. Het is eigenlijk schandalig dat u als rechtbank geen oordeel wilt vellen. Bent u dan zo bang dat u mij moet vrijspreken?" Ook advocaat Cees Korvinus hekelde de opstelling van de rechtbank. "Als deze Sjaak M. een getuige van mij was geweest, die ontlastend had verklaard, dan zou er niet naar Costa Rica worden gereisd". De Rotterdamse rechtbank gaat nu bekijken of er een delegatie vanuit Nederland naar het Midden-Amerikaanse land kan worden gestuurd. Sjaak M. laat donderdag telefonisch weten de rechter te willen ontvangen. "Ik zal zeker een verklaring afleggen. Dat heb ik ook aan de familie van Hans Lijesen beloofd en ik houd mij aan mijn woord".