nieuws

'Blunderput' Rotterdam opnieuw duurder

ROTTERDAM - De bouw van de parkeergarage aan het Museumpark in Rotterdam blijkt opnieuw een financiële tegenvaller met zich mee te brengen. De kosten van de zogenoemde 'blunderput' pakken drie tot vier procent hoger uit, zo heeft het college van burgemeester en wethouders maandagavond aan de gemeenteraad laten weten.
De bouw van de garage had te kampen met tegenvallers waardoor de werkzaamheden lange tijd stillagen. De garage, die plaats gaat bieden aan 1150 voertuigen, moet komende zomer klaar zijn.
Raadslid Beppie Hagenaars van collegepartij CDA reageerde maandag verbijsterd en kondigde aan vragen te stellen. ,,We dachten alle risico's te hebben afgedekt, maar nu blijken er toch weer extra kosten te zijn.'' Ze bevestigde daarmee een bericht op de website van NRC Handelsblad.
Collegepartij GroenLinks wees erop dat de verantwoordelijk wethouder er niet meer zit. ,,Er is voor dit project niets meer aan te doen. Dit beetje extra zijn we kwijt. We moeten als gemeente lessen leren en deze risico's niet meer nemen maar bij de ontwikkelaar neerleggen'', aldus raadslid Arno Bonte.