Droomdebuut voor Falkenburg bij Jong Oranje

ROTTERDAM - Erik Falkenburg heeft vrijdagavond een droomdebuut beleefd bij Jong Oranje. De Spartaan kwam in het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein (3-0) na 25 minuten als invaller binnen de lijnen en bekroonde zijn optreden twintig minuten voor tijd met een treffer.
Bij de ploeg van trainer Cor Pot stonden zes spelers uit het Rijnmondgebied in de startopstelling. In ’s-Hertogenbosch waren basisplaatsen weggelegd voor de Feyenoorders Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Diego Biseswar en ook de Spartanen Nick Viergever (die debuteerde in de basis) en Kevin Strootman behoorden tot de startelf van Oranje. In het hart van de defensie was verder een plaatsje ingeruimd voor Rotterdammer Jeffrey Bruma, die uitkomt voor Chelsea. Na 8 minuten tekende Siem de Jong voor de openingstreffer. De Ajacied verliet na 25 minuten het veld en werd vervangen door Erik Falkenburg. Het doelpunt van De Jong was de enige treffer van de eerste helft, waarin Diego Biseswar op een gele kaart werd getrakteerd waardoor de aanvaller geschorst is voor het duel met Spanje. In de 69e minuut nam Erik Falkenburg de 2-0 voor zijn rekening. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde zijn clubgenoot Joshua John, in de ploeg gekomen voor Wijnaldum, de eindstand op 3-0. In poule vier van de EK-kwalificatie boekte Spanje vrijdagavond een moeizame thuiszege op Finland (1-0). Spanje blijft daardoor evenals Nederland nog ongeslagen. Aanstaande dinsdag zijn de Spanjaarden de volgende opponent van Jong Oranje. De ontmoeting wordt afgewerkt op Het Kasteel in Rotterdam.