nieuws

Arriva en Doeksen nieuwe exploitanten waterbus

waterbus.cropresize-1.jpg
waterbus.cropresize-1.jpg
ROTTERDAM - Arriva en de Koninklijke Rederij Doeksen verzorgen de komende twaalf jaar het personenvervoer over water in onze regio. De nieuwe vervoerder neemt de diensten over van Waterbus BV.
Volgens de Provincie Zuid-Holland kwamen Doeksen en Arriva met de beste aanbieding. In hun aanbod blijft het aantal afvaarten zo goed als gelijk en komen er extra vaarten bij in het weekend in de periode april tot en met oktober.
Zo komen er in het weekend uurdiensten naar Sliedrecht en vaart de ferry 's avonds twee uur langer tussen Dordrecht en Rotterdam en tussen Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht. Bovendien komen er halfuurdiensten tussen Dordrecht en Rotterdam. De nieuwe dienstregeling gaat per 1 januari in.
In de komende jaren worden de schepen gerenoveerd en worden twee nieuwe in de vaart gebracht. Volgens de Doeksen en Arriva komt er voor de reiziger meer service aan boord, zoals dynamische reisinformatie en catering.
Arriva is vooral bekend van het busvervoer. Daarnaast laat dat bedrijf ook treinen rijden, bijvoorbeeld op het spoor tussen Dordrecht en Leerdam. Rederij Doeksen was een van de oprichters van de Fast Ferry, die later opging in de Waterbus. Zij verzorgen ook het veer tussen een paar waddeneilanden.