nieuws

Zie ginds komt de stoomboot...

ROTTERDAM - Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas aan in Schiedam. RTV Rijnmond volgt de voorbereidingen die in de regio plaatsvinden voor de komst van de Goedheiligman.

Donderdag

De intocht van Sinterklaas, daar komt een hoop werk bij kijken. Niet alleen voor de Sint en de pieten die al die cadeautjes moeten inpakken en gedichten moeten schrijven. Maar ook voor de mensen die ervoor zorgen dat alles op televisie te zien is.

Woensdag

Nog 3 nachtjes slapen. Dan zet de Sint in Schiedam voet op Nederlandse bodem. Maar per post zijn de eerste pakjes al gearriveerd bij het Sinterklaaspaleis aan de Hoogstraat. Daar wordt het Stedelijk Museum omgetoverd tot het logeeradres van Sinterklaas.

Dinsdag

In chocoladeatelier De Bonte Koe in Schiedam hebben ze het een paar dagen voor de intocht van de Sint erg druk. Ze zijn bezig met het maken van een speciaal cadeau voor de Sint. Maar dat is nog geheim....

Maandag

De pakjesboot meert dit jaar aan in de haven van Schiedam. In de stad wordt alles op alles gezet om de intocht van de Sint vlekkeloos te laten verlopen. Buiten worden stoepen schoongemaakt, straten gespoten en graffiti verwijderd.
Op de Schiedamse basisscholen zijn pietenpetten, mijters en vlaggetjes uitgedeeld, want het moet er zaterdag op televisie vrolijk uitzien. Alle kinderen zijn uitgenodigd om Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen. De NPS doet rechtstreeks verslag van de intocht.