nieuws

Geneeskundige eenheid Landmacht oefent op het Rotterdamse Lloydplein

ROTTERDAM - De geneeskundige eenheid van de Koninklijke Landmacht houdt een oefening op het Lloydplein in Rotterdam. Maandagochtend is de eenheid vanuit een kazerne in Ermelo aangekomen op het plein en wordt de accommodatie voor de manschappen opgebouwd.
In de komende dagen wordt een MOGOS hospitaal opgebouwd. Dat is een Mobiel Geneeskundig Operatiekamer Systeem, dat ook in Afghanistan wordt ingezet. In het hospitaal, dat wordt opgebouwd uit containers en tenten, zijn ondermeer operatiekamers, een intensive care, een röntgenafdeling en een laboratorium aanwezig.

Twee weken

In totaal staan er ruim 30 militaire vrachtwagens op het terrein en zijn er ongeveer 50 mannen en vrouwen aanwezig. De gehele oefening duurt twee weken. Op 19 en 20 november wordt alles weer afgebroken.

Bewaking

Het Lloydplein is tijdens de oefening niet vrij toegankelijk en zal worden bewaakt door militairen, maar ook de Koninklijke Marechaussee en de politie houden een oogje in het zeil.
Geïnteresseerde buurtbewoners kunnen maandag 16 november een kijkje komen nemen bij het militaire hospitaal. Hiervoor kan men zich aanmelden via de site van de Deelgemeente Delfshaven.