nieuws

Amateurvoetballer schopt tegenstander ziekenhuis in

ROTTERDAM - Een 28-jarige voetballer uit Spijkenisse is zaterdag gearresteerd omdat hij tijdens een amateurwedstrijd tussen SV Simonshaven 6 en FC Vlotbrug 7 een andere voetballer zwaar heeft mishandeld.
De dader, lid van voetbalclub SV Simonshaven, zou het slachtoffer van FC Vlotbrug in zijn gezicht hebben geschopt terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer is met verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Ook zou hij zijn arm op meerdere plaatsen hebben gebroken.
De mishandeling vond tijdens de eerste helft van de wedstrijd plaats. Na twaalf minuten was er een opstootje waarbij de verdachte eerst iemand anders tegen het hoofd schopte. Het uiteindelijke slachtoffer van FC Vlotbrug zou daarop hebben gereageerd. Hoe hij dat heeft gedaan is niet duidelijk. De verdachte heeft tegen de politie gezegd dat hij geschopt heeft vanuit zelfverdediging. Hij blijft tot zeker maandag vastzitten.
Een bestuurslid van SV Simonshaven heeft inmiddels laten weten dat de vechtersbaas wordt geroyeerd. De club neemt op korte termijn contact op met het slachtoffer en FC Vlotbrug om de zaak verder te bespreken.
Twee weken terug speelde beide clubs ook al tegen elkaar. Een bestuurslid van Simonshaven meldde Radio Rijnmond zaterdag dat die wedstrijd werd gestaakt omdat de man die zaterdag werd opgepakt, toen rood kreeg maar het veld niet wilde verlaten.