nieuws

Arrestatie na nieuwe brand Hekelingen

IMG_1421.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
IMG_1421.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De politie heeft dinsdagavond na weer een brand in het dorp Hekelingen bij Spijkenisse een arrestatie verricht. Het gaat om een 17-jarige buurtbewoner.
De brandweer kreeg rond kwart voor tien de melding dat een bank bij een schuur in de Jan Hoogstadlaan in de brand zou staan. De brandweer kon de brand snel blussen.
Op basis van getuigenverklaringen is later een jonge buurtbewoner aangehouden. Het zou gaan om een bewoner van het huis waar gisteravond de brand ontstond. Het huis staat naast het pand waarvan maandagavond een schuur afbrandde. Hoewel politie en brandweer nog geen uitsluitsel durfden te geven, spraken buurtbewoners dinsdagmorgen over brandstichting. Onlangs ontstond onder de motorkap van een politiewagen, eveneens in de Jan Hoogstadlaan, ook al brand.
Zondagavond was er brand aan de Zwette, één straat verder. Het is niet duidelijk of de aangehouden persoon iets met deze branden van doen heeft. Uit onderzoek moet verder blijken of er verband bestaat tussen de branden in Hekelingen en eerdere branden in de wijken Waterland en Groenewoud.
Foto: De restanten na de brand maandagnacht in Hekelingen.